Prøvebolig på første sal: dobbelt op på vand

Henrik Bengtsson, ejendomsmægler hos home Nordhavn, har næsten ti års erfaring med det, der engang hed Københavns Frihavn.

Dengang var området forbeholdt skibe, trucks, lastbiler, toldere og havnearbejdere. I dag præger et helt, helt andet liv det enorme areal, der nu kendes som Nordhavn.

–For ti år siden troede de færreste på, at Nordhavn ville blive et af de mest attraktive boligområder i København. Men sådan er det blevet, vurderer Henrik Bengtsson, mens han navigerer rundt i det salgsmateriale, home har lagt frem i deres nye showroom på Kronløbsøen – et af de mest spektakulære boligkvarterer i Nordhavn.

Stor interesse

–Vi har solgt godt 60 pct. af de 233 lejligheder, som bliver opført på Kronløbsøen. Første opgang er allerede udsolgt, og flere følger inden længe. Der er tale om projektsalg, og den afmatning i handel med fast ejendom, mange taler om, går tilsyneladende uden om Kronløbsøen. Køberne ønsker lys, luft, nærhed til vand og et miljø, du ikke finder andre steder i hovedstaden, siger Henrik Bengtsson.

Hver uge har home Nordhavn cirka 25 fremvisninger til mulige købere. Men hvem er køberne?

–Den typiske køber findes ikke. Aldersspredningen er betydelig. Enlige, ægtepar og venner køber bolig på øen. I det hele taget afspejler beboersammensætningen det øvrige samfund.

Der er åbent hus i showroomet hver søndag fra kl. 12-13. Det nye showroom er placeret i stueetagen af den bygning, der er døbt Klippedalen, som har direkte udsigt til Kysten.

–Vi sidder i det lokale, der i fremtiden bliver øens fælleslokale. Herfra viser vi øen frem. Særligt prøveboligen er et besøg værd, da den vidner om det kvalitetsniveau, der gælder på Kronløbsøen. Her tænker jeg ikke kun på de nøje udvalgte materialer men også den rumlighed, som samspillet mellem bolig og ø giver. Lys og luft skal opleves, understreger Henrik Bengtsson.

Grønt og afvekslende

–Allerede nu bliver både Kronløbsøen og Nordhavn omtalt som et kvarter, man i den grad bor og lever i. Mange kender hinanden og deler en interesse for cykling, kajakroning, svømning, udeliv og måske den forkælelse, som restauranter og caféer tilbyder. På Kronløbsøen kan du ovenikøbet bevæge dig rundt i et grønt og afvekslende miljø. Alene navnene fortæller jo, hvad du er omgivet af: Kysten, Klinten og Oasen, fortæller Henrik Bengtsson.

Noget særligt

Den prøvebolig, mulige købere får fremvist, ligger på første sal, har stor altan ud til den kommende kanal og på afstand udsigt til Øresund.

–Du kan sige, at køberen ikke bare her men også mange andre steder på Kronløbsøen får dobbelt op på vand. Kanal og Øresund. Du kommer hjem til noget særligt. Det er en unik følelse at bo på en ø midt i hovedstaden, hvor du på gåben skal over en bro for at komme hjem, siger Henrik Bengtsson og gør klar til endnu en fremvisning.

Åbent hus

home holder åbent hus i showroomet hver søndag fra kl. 12-13.

Adressen er Dunkerquegade 33, 2150 Nordhavn.

Se vejledning og find vej til Kronløbsøen og showroom


Hvis du ønsker en fremvisning på andre tidspunkter, kontakt Home på tlf. 35 25 12 00 eller via nordhavn@home.dk

Læs mere på kronløbsøen.dk

En helt ny ø er på vej til Indre Nordhavn

I Kronløbsbassinet mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen etableres Kronløbsøen – Danmarks ø nummer 432.

Kronløbsøen er en bilfri ø, der rummer 233 ejerboliger, som certificeres efter den såkaldte DGNB-standard på niveauet Guld. I stueplan reserveres 300 m2 til udadvendt erhverv.

Øen bliver opført som en monolit med en gennemgående materialitet, og arkitekterne er i formgivningen inspireret af Møns Klint.

På tværs af øen udformes tre byrum, der, tro mod det arkitektoniske ophav, er døbt KystenOasen og Klinten. Kronløbsøen står på et underjordisk parkeringshus i fire etager med plads til 1.100 biler.

Som ø i Indre Nordhavn bidrager Kronløbsøen med nye kanaler og tre broforbindelser til den blå vision for Nordhavn, og bliver forståeligt nok kaldt en trædesten for den nye bydel.

Bag projektet står By & HavnPensionDanmark og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab, der med NCC som totalentreprenør skal realisere visionerne frem til udgangen af 2023, hvorefter vandet vender tilbage.

Tekst: Søren Egret / NXT // Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT // Visualisering: DimensionDesign