Boligerne bliver gjort klar fra A til Z

–Vi går fra et råhus i beton til en afsluttende aptering med et væld af forskellige materialer.

Sådan opsummerer produktionschef Martin Mørk Borelli fra NCC arbejdet med at færdiggøre lejlighederne i Kronløbsøens seks bygningskroppe.

–Vi udfører arbejdet i 18 opgange, og stort set alle aspekter af dansk håndværk er repræsenteret. Vi installerer alt, hvad der kræves af en god bolig, og når vi afslutter arbejdet i en af de kommende boliger, kan du sige, at sofaen kan finde sin plads.

Apteringsarbejdet består blandt andet i at støbe gulve, male, der bliver udført både tømrer- og elektrikerarbejde, ventilation og vvs følger trop. Kort sagt kommer alt det indvendige på plads, konstaterer Martin Mørk Borelli.

Puslespil og samarbejde

De særegne boliger på Kronløbsøen varierer meget i både størrelse og planløsning, så apteringsarbejdet er både et puslespil og en øvelse i samarbejde.

–Vi har valgt at udpege en entrepriseleder på hver bygningskrop. Vedkommende har ansvaret for, at alle de håndværksmæssige ekspertiser går godt i spænd med hinanden. Fordelen er, at entrepriselederen ved, hvornår elektrikeren er færdig i køkkenet, så vvs-arbejdet kan komme videre, forklarer produktionschefen.

Gode fornemmelser

Apteringsarbejdet læner sig i høj grad op ad de såkaldte pre-prøver, hvilket er en form for prototype på udvalgte boliger, der apteres helt færdigt og herefter bedømmes.

–Pre-prøverne giver os en meget præcis fornemmelse af, hvordan vores arbejde i sidste ende kommer til at se ud. Vi inviterer derfor rådgivere, arkitekter, bygherre og andre til at kigge forbi, og når de nikker anerkendende, fortsætter vi arbejdet. Eftersom boligerne varierer i størrelse, indretning, beliggenhed etc., gør vi meget ud af, at detaljerne er i orden på alle typer af lejligheder, siger Martin Mørk Borelli.

Apteringsarbejdet foregår i en løbende proces. Første bygningskrop forventes endeligt apteret til november, og den sidste står klar i slutningen af 2023.

Læs også artiklerne:
Snart kan man mere end ane bygningerne på Kronløbsøen
Vand gennemstrømmer den arkitektoniske vision fra VLA og Cobe

Gå på opdagelse i visualiseringer af udvalgte lejligheder i 360 graders visning.

Tekst: Søren Egert / NXT // Visualisering: Dimension Design // Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT