Hen over sommeren kommer færdighederne på Kronløbsøen i spil: skalmur, belægning og membraner fylder mere og mere

I noget, der minder om en almindelig kaffepause, inviterer projektdirektør Trine Tindborg fra NCC fotografen med ned til en af Kronløbsøens markante pladser, Kysten.

–Her etablerer vi et attraktivt frirum bogstaveligt talt. Når vandet bliver lukket ind i kanalerne omkring øen, skifter området karakter, og vandkanten kommer tæt på hele vejen rundt, forklarer Trine Tindborg.

Hverdagene fortsætter

Sommeren står for døren, og arbejdet på byggepladsen går måske en anelse ned i tempo, men helt overordnet bliver der arbejdet på øen som normalt.

–Sommeren kommer til at ligne den hverdag, vi kender. Vi fortsætter med at lukke husene, Kysten og Klinten tager form, oasen i midten af det hele får sin bund på plads, vi placerer membraner og monterer fortsat vinduer og altaner. Alt i alt har vi vel aldrig haft så mange og vidt forskellige håndværkergrupper i gang på samme tid. De mange fagligheder skal spille sammen, og det kan være en udfordring, når plads ikke er det, vi har mest af, siger Trine Tindborg.

Områder indhegnet

Der blev i juni lagt sidste hånd på parkeringskælderen, som åbner 4. juli, og adgangen til og fra kælderen er sikret, så brugerne kan krydse byggepladsen, når de har parkeret deres bil og tager elevatoren op til øens overflade.

–Derfor har vi indhegnet områder, der således ikke længere er traditionel byggeplads men derimod offentlige tilgængelige arealer, som vi lejlighedsvis har behov for at krydse om end med forsigtighed. Vores arbejde ligger jo ikke stille, så vi er meget opmærksomme på, at sikkerheden i området er i top, understreger projektchefen og tilføjer, at de mange naboer, der synes, det er sjovt at følge vores arbejde, får med åbningen af parkeringskælderen muligheden for at komme et skridt tættere på.

Planlagte transporter

Nærområdet er fortsat præget af forsyningsarbejdet, leverancer og forskellige indsnævringer af kørebanerne, og sådan vil det fortsætte i sommermånederne.

–Vi forsøger at gøre Helsinkigade så farbar som muligt. Beboerne skal kunne komme til og fra deres bolig uden at holde i kø. Vi fokuserer i det hele taget meget på fri passage og danner os hele tiden et overblik, så vi ret præcist kan sige, hvornår de forskellige leverancer ankommer til Kronløbsøen. Vi satser på at sprede transporterne ud over hele arbejdsdagen, forklarer Trine Tindborg.

Alt i alt er hun fortrøstningsfuld i forhold til både sommeren og tidsplanen. –Dertil kommer, at vi stort set har lagt de meget støjende aktiviteter bag os. Og à propos støj. Musik fra radioer på byggepladsen er afskaffet af hensyn til vores naboer, men man vil fortsat kunne høre, at arbejdet på Kronløbsøen skrider fremad, siger Trine Tindborg, inden endnu et møde venter i skurbyen.